سلام
برای انقلابیون کشورهای اسلامی:
موانع و راهکارهای بیداری اسلامی/
غرب سوار شدن بر موج بیداری اسلامی و نهضتهای مردمی را دنبال میکند.
خبرگزاری فارس: حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی گفت: بیداری اسلامی نیازمند مدیریتی کارآمد است تا بتواند خط بطلانی بر سیاستها و رفتارهایی باشد که مستبدان و عاملان دستنشانده، دنبال میکنند.

حجتالاسلام و المسلمین احمد مبلغی، رئیس مرکز تحقیقات علمی تقریب مذاهب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آئین و اندیشه باشگاه خبری فارس «توانا»، به بیان نقش و تأثیر امامخمینی(ره) در ایجاد وحدت در جهان اسلام پرداخت و اظهار داشت: امام (ره) بستر وحدت اسلامی را در جهان ایجاد کردند، شخصیتهایی همچون مرحوم شرفالدین و آیتالله بروجردی نیز در مسیر وحدت اسلامی پیش رفتند اما نتوانستند به نحو مطلوب، آن را محقق کنند از اینرو با بررسی و ارزیابی حرکت امام (ره) درمییابیم که ایشان با ایجاد بستر مناسبی در تحقق وحدت اسلامی، نقشی پویا و مؤثری در ا ین زمینه ایفا کردند.
وی با تأکید بر نقش امام خمینی (ره) در ایجاد وحدت بین امتهای مسلمان عنوان کرد: هم اکنون، پویایی وحدت، زمینهها، عوامل و مؤلفههای آن در حال شکلگیری بوده و در قالب چارچوبی تشکیل میشود که بستر آن را امام راحل، بنیان نهادند.
مبلغی تصریح کرد: اهمیت پرداختن به آرمانهای حضرت امام (ره) به دلیل آن است که نه تنها سخنان، رهنمودها و کارکردهای ایشان به طور مستقیم با مسئله وحدت مرتبط است بلکه فعالیتهای سیاسی، فکری، نهضتی و حتی تأسیس انقلاب اسلامی ایشان نیز نقش وحدت ساز دارد.
وی نهضت اجتماعی، انقلاب اجتماعی و انقلاب ملت ایران را از دیگر اقدامات امام راحل خواند که در راستای اجرای وحدت بهشمار میرود و در ادامه افزود: ممکن است عدهای موانعی را در راه تحقق آنها ایجاد کنند اما تا کنون برخی از درون نهفتههای انقلاب اسلامی امام(ره) در زمینه وحدت اسلامی به شکوفایی نرسیده که به مرور زمان، ابعاد پنهان آن آشکار خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به بروز نهفتههای انقلاب امام خمینی (ره) تصریح کرد: فضای جوامع اسلامی روز به روز در حال تغییر و تحول است لذا ترکیب مسلمانان، نسبت آنها با هم، نحوه حضورشان، نقش و ارادهای که در منطقه همچون کشورههای مصر و تونس میآفرینند، در حقیقت زمینهای را فراهم میکند تا درون نهفتههای وحدت ساز انقلاب اسلامی، موقعیت شکوفا شدن را بیابد.
مبلغی در خصوص ارتباط بیداری اسلامی و وحدت اسلامی از دیدگاه امام خمینی (ره) اظهار داشت: بیداری در جامعه اسلامی برای مردم مسلمان در دو صورت قابل فرض است. یکی؛ آنکه آگاهی مردم به اندازهای نیست که در سطح اجتماع بروز پیدا کند، در نتیجه در فضایی دور از نقشآفرینی و فضاهای وحدت ساز، محکوم و مغلوب عوامل استبداد تحت حمایت غرب باشند.
وی در ادامه به بیان گروهی دیگر پرداخت و اضافه کرد: در این گروه، ملتها به مصالح خویش اندیشیده و خواستار احیاء عزت و آبروی اسلامی خویش هستند که در نهایت کلام اول و آخر را خودشان میزنند و البته این بیداری در مناطق اسلامی ایجاد شده، منطقه را فرا گرفته است از اینرو ادبیات این بیداری اسلامی مورد قبول مقام معظم رهبری است.
معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی ابراز داشت: بیداری اسلامی نیازمند مدیریتی کارآمد است تا بتواند خط بطلانی بر تمام سیاستها و رفتارهایی باشد که مستبدان و عاملان دست نشانده، آن را دنبال میکنند.
وی ایجاد عداوت برای برهم زدن وحدت اسلامی از سوی برخی کشورها را خط مشی دشمنان دانست و عنوان کرد: متأسفانه دشمنان با ایجاد زمینههای تفرقه و بدبینی میان مسلمان خواهان عدم شکل گیری مذهب واحدی هستند و همچنین در سالهای اخیر تلاش محسوس و جدیتری را در جهت برهم زدن همگرایی اسلامی و ایجاد عداوت در میان شیعه و سنی انجام دادهاند.
مبلغی خاطر نشان کرد: حجم فعالیتهای ما در خصوص تقریب بین مذاهب، متناسب با شرایط منطقه است و اگر امروز تقریب، در فضای مصالح امت اسلامی، تحرکی گسترده و متنوع داشته باشد، میتوان نتایج مثبتی را برای آن پیشبینی کرد؛ بنابراین تقریب مذاهب، یک واقعیت و تفکری است که نباید با آن به صورت مسامحه برخورد شود.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به برخورد سلیقهای عدهای از افراد با مسئله تقریب مذاهب در طول تاریخ، بیان داشت: با توجه به اینکه ایجاد تفرقه و عداوت، کار آسانی است اما در مقابل برای ایجاد تقریب مذاهب، عوامل فراوانی وجود دارد که بخشی از آن به تعصبات شدیدی که دشمنان در میان مذاهب گوناگون پدید آوردهاند، باز میگردد لذا باید مبارزهای علیه این ترفند دشمنان صورت گرفته و از جهت اخلاقی و علمی نیز فعالیتهای بسیاری در این زمینه انجام شود.
منبع: خبرگزاری فارس