سفارش تبلیغ
صبا ویژن

منتقدانه
.. و زمانی که قائم ما ظهور کند، ندا در دهد: آگاه باشید ای جهانیان! که منم امام قائم.. آگاه باشید ای اهل عالم که منم شمشیر انتقام گیرنده.. بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را تشنه کام کشتند.. بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را عریان روی خاک افکندند.. آگاه باشید ای جهانیان که جد من حسین را از روی کینه توزی پایمال کردند.. *یالثارات الحسین علیه السلام*
قالب وبلاگ

ای کاش وزارت خارجه جمهوری اسلامی بفهمه برای چه کسانی فرش قرمز پهن میکنه. بنظر من بهترین لحن صحبت با امثال آقای اردوغان، لحن صریح و قاطعانه حضرت آیت الله خامنه ای بود:

"جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد و با هر گونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه به‌شدت مخالف است"

 

پیام نشست "دوستان سوریه" برای حامیان و دشمنان محور مقاومت

چند روز پس از سفر رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به تهران و دیدار با مسئولان ارشد کشورمان در مورد موضوع سوریه، استانبول میزبان نشستی با عنوان "دوستان سوریه" بود تا به این وسیله سازماندهی معارضان سوری جدی‌تر شود.

 

اما نگاه دقیق به مواضع شرکت کنندگان در پس هیاهیوی رسانه‌ای غربی و عربی در این نشست، حاکی از آن است آن‌چنان‌که سخنگوی وزارت خارجه سوریه در روزهای گذشته خبر داده بود، مسئله نبرد و گزینه‌های نظامی برای سرنگونی دولت بشار اسد منتفی شده است و تقابل با سوریه از فاز نظامی وارد فاز سیاسی شده است.

مخالفت صریح چین و روسیه با نظامی شدن مقوله سوریه، موفقیت‌های اخیر ارتش این کشور در تسلط بر شهرهای تحت کنترل نیروهای خراب‌کار و در نهایت موضع صریح ایران در قبال موضوع سوریه و پاسخ قاطعی که اردوغان در این زمینه در جریان سفر به ایران دریافت کرد، موجب شد تا نشست ترکیه به نشستی صرفا روحیه بخش و منسجم کننده برای نیروهای معارض سوری تبدیل شود.

این در حالی است که در طی هفته‌های گذشته و پس از پذیرش شکست نظامی از سوی معارضان سوری که به درخواست آتش بس از سوی آنها منجر شد، و با توجه به دریافت ضربات شدید در شهرهایی همچون حلب و حمص، برخی اخبار از ایجاد گسست جدی نیروهای معارضان سوری خبر می‌داد.

اما تغییر رویکرد ترکیه و برخی کشورهای عربی همچون قطر و عربستان در قبال مساله سوریه و تبدیل آن به یک مقوله سیاسی از سفر اردوغان به تهران رقم خورد، چنانکه اردوغان پس از دریافت پیام صریح ایران در قبال موضوع سوریه، در گفت‌وگو با سیمای جمهوری اسلامی، از صندوق رأی به عنوان راه حل مساله سوریه یاد کرد و در شرایطی که پیش از این از عدم مشروعیت بشار اسد بارها و بارها سخن گفته بود، بدون اشاره به این موضوع، نتیجه انتخابات را هر چند که گزینه منتخب بشار اسد باشد، مورد تایید قرار داد.

این در حالی بود که چند روز پیش از سفر وی به تهران، برخی رسانه‌های صهیونیستی از آماده سازی ارتش ترکیه برای حمله به سوریه آن‌هم به بهانه برخورد با کردهای عضو گروه پ.ک.ک خبر داده بودند.

اما در کنار تغییر استراتژی کشورهای غربی، عربی و ترکیه نسبت به موضوع سوریه، کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس، بسته پیشنهادی جدیدی را نیز در قبال معارضان سوری تصویب کرده‌اند که مهم‌ترین آنها شامل کمک 100 میلیون دلاری به معارضین و ایجاد تسلیحات برای ارسال به این گروه‌هاست تا به این ترتیب انسجام در حال از دست رفتن این گروه‌های مسلح که به‌دنبال شکست نظامی و تغییر رویکرد سیاسی دولت‌های حامی آنها بسیار جدی شده است، مجددا به این گروه‌ها بازگردانده شود.

این در حالی است که گیدو وستروله وزیر امور خارجه آلمان از حاضران در نشست استانبول، محور اصلی نشست "دوستان سوریه" را یافتن راه‌کاری برای متوقف کردن خشونت، ‌امکان ارسال کمک‌های بشردوستانه و یافتن راه‌حلی سیاسی برای پایان‌دادن به بحران در سوریه عنوان کرد.

در همین حال آنچه محور سخنرانی‌های دولت‌مردان کشورهای قطر، ترکیه و امریکا در این نشست بود، نه سخن از غیر مشروع بودن نظام سیاسی سوریه و یا لزوم سرنگونی آن، بلکه سخن از لزوم اجرای طرح کوفی عنان توسط دولت بشار اسد بود، طرحی که بشار اسد نیز آن را پذیرفته و زمینه‌سازی ویژه‌ای را برای اجرای آن کرده است.

به هر حال، به نظر می‌رسد نشست استانبول بیش از آنکه به سود جریان‌های معارض سوری تمام شده باشد، پیامی واضح و روشن را به دولت سوریه ارسال کرد که تلاش‌های یک‌ساله و تمام قد سیاسی، نظامی و تروریستی غرب و کشورهای عربی برای سرنگونی حکومت بشار اسد به بن بست رسیده است و اکنون این کشورها تنها به دنبال راه حل برای پایان دادن آبرومندانه به مسئله سوریه هستند.

شاید افرائیم هالووی رئیس اسبق موساد به این نکته دقیق‌تر از همه اشاره کرده باشد که "اگر نظام سوریه در رویارویی با فشارها موفق شود و طرح کوفی عنان فرستاده مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب به سوریه برای حل بحران در این کشور به نتیجه برسد، در آن صورت بزرگ‌ترین شکست راهبردی تل آویو از هنگام تشکیل اسرائیل در سال 1948 رقم خواهد خورد."

هالووی در مقاله ای که روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت آن را منتشر کرد، در زمینه اهمیت شرایطی که اکنون پرونده سوریه به سمت آن در حال حرکت است، نوشت: «اگر کوفی عنان در گام‌هایش موفق و صلح و ثبات در داخل سوریه برقرار شود و کشورهایی چون روسیه، چین، امریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و ترکیه نیز با اجرای طرح کوفی عنان موافقت کنند، در آن صورت ما شاهد دشوارترین شکست راهبردی برای اسرائیل در خاورمیانه از هنگام تشکیل آن خواهیم بود. و اگر همه اینها بدون اعتنا به خواست اسرائیل و مد نظر قرار دادن آن حاصل شود در آن صورت شکست دو چندان خواهد بود.»

وی ادامه می‌دهد: «طرح کوفی عنان به نقش اساسی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و دیگر مقامات این کشور به عنوان یک شریک مهم به منظور دستیابی به راه حلی برای بحران سوریه اذعان کرده است.»

اشاره رئیس اسبق موساد را می‌توان به یک قانون فیزیک کلاسیک نیز مستند کرد، چرا که بر اساس قانون عمل و عکس العمل، همان میزان نیرویی که به یک شی وارد می‌شود، طبق قانون سوم نیوتن از سوی آن شی به وارد کننده نیرو باز گردانده می‌شود؛ این یعنی اگر غرب، برخی کشورهای عربی و ترکیه به‌رغم اعمال انبوه فشارها و طراحی‌ها نتوانند دولت سوریه را سرنگون کنند، باید منظتر عواقب این شکست تاریخی و عکس العمل آن باشند.

منبع: رجانیوز 

 


[ چهارشنبه 91/1/16 ] [ 3:47 عصر ] [ علی آلیانی ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

لینک دوستان
برچسب‌ ها
امکانات وب
ایران رمان