باز هم مطلبی درباره تاثیرات مخرب تولیدات روانشناسانه وارداتی:
چرا روانشناسی در کشور بومی نمی شود؟!
رژه کتب روانشناسی غربی بر روان ایرانی ها
تا چشم کار می کند در کتاب فروشی های کشور، کف پیاده روها(دستفروش ها) و روی قفسه کتابخانه های عمومی و شخصی، کتاب های روانشناسی غربی(آن ور آبی) خودنمایی می کنند و روی روان افراد رژه می روند!
شفاف-محمد چشمه چراغی: تا چشم کار می کند در کتاب فروشی های کشور، کف پیاده روها(دستفروش ها) و روی قفسه کتابخانه های عمومی و شخصی، کتاب های روانشناسی غربی(آن ور آبی) خودنمایی می کنند و روی روان افراد رژه می روند!
طی سال های اخیر، کتب روانشناسی نوشته شده توسط غربی ها در سطح بسیار گسترده در کشور ما ترجمه، چاپ و توزیع شده است.
رجزخوانی ملموس این کتاب ها به اندازه ایست که داد کارشناسان و روانشناسان دغدغه مند را هم در آورده است تا جایی که پرویز مظاهری رئیس انجمن روانشناسان ایران در تازه ترین اظهارنظر خود در این باره، هشدار داده است که کتب روانشناسی غربی افراد را دچار اختلال روانی می کند. اما با این حال، هنوز خبری از نظارت بر چاپ، محتوا و توزیع این کتب از سوی وزارتخانه های مسئول- وزارت بهداشت و وزارت ارشاد- به گوش نمی رسد.
نویسندگان و ترجمه کنندگان این کتاب ها با استفاده از نیاز افراد به کسب اطلاعات برای داشتن روابط اصولی با همسر، فرزندان، والدین، مدیر، کارمند و سایر افراد جامعه، یکه تاز بازار کتاب هستند و درآمدهای کلانی از این راه کسب کرده و می کنند.
دکتر محمدرضا معینی مشاور و کارشناس مسائل روانشناسی معتقد است که افراد هر کشوری باید در وهله نخست، کتب روانشناسی بومی و نوشته شده توسط روانشناسان کشور خود را مطالعه کنند و اصول سفارش شده در این کتب را به کار ببرند.
معینی در توضیح این دیدگاهش می گوید: ما یک غذای جسم داریم و یک غذای روح. همانطوری که غذاهای هر کشوری متناسب با شرایط آب و هوایی و ذائقه مردم آن کشور به وجود آمده، پخته شده و خورده می شود، کتب روانشناسی هر کشوری نیز باید متناسب با فرهنگ، هنجارها، ارزش ها و ذائقه فکری مردم آن منطقه جغرافیایی تهیه شود چرا که روانشناسی غذای روح و روان است.
* روانشناسی غربی ذهن را مادیگرا می کند
یکی از عوارض اعتیاد به کتب روانشناسی غربی، مادیگرا شدن ذهن یا در اصطلاح «ماتریالیست» شدن است. افرادی که به این کتاب ها عادت می کنند، دچار نوعی خلاء در فکر، ذهن و روان خود می شوند و همین خلاء است که سبب می شود این افراد سرانجام سر از کلینیک های روان درمانی دربیاورند و دچار مشکلات روانی شوند.
* حتی معنویت این کتب هم مادیگراست!
این کتاب ها در اثر تزریق روحیه مادیگرایانه به تفکر افراد، آنان را از معنویت که نیاز اساسی هر انسانی است دور می کنند.
دکتر معینی در این باره می گوید: حتی اگر در کتب روانشناسی غربی، رگه هایی از معنویت هم دیده شود، این معنویت به علت ریشه داشتن در تفکرات شبه عرفانی و اندیشه های کاذب معنوی، مادیگراست! از این رو، معنویتی هم اگر در این کتب باشد، در نهایت، فرد را به مادیگرایی می رساند و نیاز او به معنوی بودن را برطرف نمی سازد زیرا اندیشه های معنوی موجود در این کتب، ریشه در تفکرات اشخاص و گروه های بشری دارد نه در ادیان و اندیشه های الهی.
* همایش ها و دوره هایی برای بادکنک کردن فکر و ذهن!
البته کتب روانشناسی در داستان رژه رفتن خود بر روان ایرانی ها تنها و بی یاور نیستند چرا که در کنار این کتاب ها، همایش ها و جلساتی برگزار می شود که مبلغ و مروج محتوای این کتب هستند.
دوره هایی با عناوین وسوسه انگیزی همچون «ذهن برتر»، «تکنولوژی حافظه»، «چگونه ثروتمند شویم؟»، «10 قدم تا خوشبختی»، «ثروتمند شدن در 30 روز» وعناوینی از این دست، در سطح کشور به ویژه در کلانشهرها برگزار می شود که افراد زیادی با شرکت در این دوره ها مشوق برگزار کنندگان آن هستند.
برگزار کنندگان این جلسات با دریافت مبالغی از شرکت کنندگان، به تاکتیک تلقین و القاء دست می زنند و ذهن این افراد را برای چند ساعت یا چند روز، با حرف ها و جمله هایشان دچار رشد بادکنکی می کنند. اما از آنجا که این رشد، بادکنکی است، پس از چند روز، کم باد و بی باد می شود.
بسیاری از این شرکت کنندگان پس از محو شدن اثر این جلسات، اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و با پارادوکس های اندیشه ای و رفتاری فراوانی روبرو می شوند.
به هر رو، در شرایط کنونی که عزم مسئولان برای بومی سازی علوم انسانی جزم شده است، لازم است وزارت بهداشت و وزارت ارشاد نیز برای بومی سازی کتب روانشناسی کمر همت ببندند تا از افزایش روزافزون آسیب های روانی و فکری این کتب پیشگیری شود.
منبع: شفاف(اتاق شیشه ای خبر)