سفارش تبلیغ
صبا ویژن

منتقدانه
.. و زمانی که قائم ما ظهور کند، ندا در دهد: آگاه باشید ای جهانیان! که منم امام قائم.. آگاه باشید ای اهل عالم که منم شمشیر انتقام گیرنده.. بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را تشنه کام کشتند.. بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را عریان روی خاک افکندند.. آگاه باشید ای جهانیان که جد من حسین را از روی کینه توزی پایمال کردند.. *یالثارات الحسین علیه السلام*
قالب وبلاگ

و باز هم مطلب بسیار جالبی در این مورد:

تبیین گزاره‌های قرآن با رویکرد روانشناسی غربی باعث مهجوریت قرآن شده است.

گروه فعالیت‌های قرآنی: متکی شدن عده‌ای در تبیین آموزه‌های قرآن به روانشناسی غرب و اخلاقیات قدیمی از عوامل مهجوریت قرآن در جامعه امروز است.

«وجیهه قادری»، مدرس حوزه علمیه مشهد، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه خراسان رضوی، گفت: از کمبودهای جدی در ترویج فرهنگ قرآن، گرایش عده‌ای به روانشناسی غربی و عده‌ای به اخلاقیات قدیمی است که نتیجه آن منجر به مهجوریت قرآن شده است.

وی افزود: عده‌ای با اتکا به روان‌شناسی غربی به سراغ قرآن رفته‌اند و گزاره‌های قرآنی را با پیش‌فرض‌های ذهنی خود تغییر و تبیین می‌کنند که این روش کار، خروجی‌های ناقص را در پی خواهد داشت.

قادری تصریح کرد: عده‌ای دیگر نیز صرفاً اخلاقیات قدیم را مد نظر داشته و از تکنولوژی و صنعت و پیشرفت‌ دنیای امروز و نیازهای آن غفلت می‌کنند بنابراین در کشف راه حل‌های قرآن‌محور کاربردی زمان امروز موفق نخواهند بود.

وی قرآن را کامل‌ترین کتاب در کل جهان خواند و افزود: تمامی اندیشمندان و متفکران جهان اسلام به جامعیت، تواتر، صدق و الهی بودن قوانین قرآن معترف هستند و متفکران غیر اسلامی عقلانی بودن آن را تأیید می‌کنند.

این مدرس حوزه با تأکید مجدد بر جامعیت قرآن، اهل بیت(ع) را مفسران قرآن و همسنگ با آن خواند و تصریح کرد: برداشت از قرآن در صورتی صحیح خواهد بود که مستند به سخنان اهل بیت(ع) باشد.

وی در بیان راه برطرف شدن مهجوریت آموزه‌های قرآنی از جامعه، گفت: باید تحقیقاتی همه جانبه، با همفکری متخصصان علوم مختلف، اتکا به روانشناسی اسلامی و روایات ائمه معصومین(ع) آموزه‌های قرآنی استخراج و طی تدابیری اندیشیده شده آموزه‌های قرآنی به صورت جذاب به جامعه و جوانان تبیین شود.

وی اصل تقوی در جامعه را از عوامل پذیرش دین و قرآن در جامعه خواند و گفت: اصل اول در قرآنی شدن جامعه تقواست که مورد تأکید این کتاب جامع نیز بوده است.

قادری با بیان اینکه خانواده در تربیت قرآنی از جایگاه حساسی برخوردار است، عنوان کرد: تا زمانی که پدر و مادر که ارکان اصلی خانواده‌ هستند، اهل قرآن و دین نباشند، نمی‌توان انتظار پرورش فرزند قرآنی را در آن خانواده داشت.

وی گفت: متأسفانه خانواده‌ها در جامعه امروز ما جایگاه اصلی خود را در تربیت دینی را از دست داده‌اند زیرا پدر و مادر تعامل کمتری با فرزندان دارند و کل خانواده تحت تأثیر رسانه‌ها قرار گرفته‌اند.

این مدرس حوزه، نقش رسانه‌های جمعی خصوصاً تلویزیون را در فرهنگ‌سازی قرآنی دینی بسیار مهم خواند و خطاب به دولت، گفت: دولت باید نگاه مجدد به برنامه‌های تلویزیون داشته باشد و برنامه‌های آن را به سمت ترویج فرهنگ قرآن و اسلام که از ضروریات جامعه‌ امروز است، سوق دهد و در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی حتماً قرآن را محور امور قرار دهد.

وی آموزش و پرورش را نیز از نهادهای مهم در ترویج قرآن و نهادینه‌شدن آن در جامعه خواند و گفت: متأسفانه خروجی‌های آموزش و پرورش ما آنطور که انتظار می‌رود، نیست و کتاب‌های درسی چون هدیه‌ای آسمانی، مباحث را کاربردی ارائه نکرده‌اند.

قادری با اشاره به نظارت بر مربیان درس قرآن، تصریح کرد: بر تدریس‌کنندگان این درس نظارت لازم صورت نمی‌گیرد و حمایت‌های در خور شأن از برنامه‌ها و فعالان قرآنی نمی‌شود.

وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی با قرآن و دین آغاز شد، خاطرنشان کرد: رمز تعادل این نظام به اتکا به قرآن و آموزه‌های دینی است.
منبع: quran.aqlibrary.org


[ یکشنبه 91/1/27 ] [ 1:17 صبح ] [ علی آلیانی ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

لینک دوستان
برچسب‌ ها
امکانات وب
ایران رمان