سفارش تبلیغ
صبا ویژن

منتقدانه
.. و زمانی که قائم ما ظهور کند، ندا در دهد: آگاه باشید ای جهانیان! که منم امام قائم.. آگاه باشید ای اهل عالم که منم شمشیر انتقام گیرنده.. بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را تشنه کام کشتند.. بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را عریان روی خاک افکندند.. آگاه باشید ای جهانیان که جد من حسین را از روی کینه توزی پایمال کردند.. *یالثارات الحسین علیه السلام*
قالب وبلاگ

سلام

گفتند آقای قشقاوی که نگید بحث ایرانیهای اعدام شده رو!

و البته چه زود ایشون و بعضی دیگر از مسوولین روسیاه شدند!!! و امیدواریم که هر چه سازشکار هست در دنیا و آخرت روسیاه شوند..

آقای قشقاوی بخدا غیرت نسبت به هموطن چیز خوبیه! شما و برخی همکارانتون رو به این مهم دعوت میکنم!(ضمنن ما نمیگیم حکم خدا درباره مجرمین اجرا نشود، اما حکم خدا توسط یزیدیان دوران، نه!

111

تأیید خبر تلخ اعدام هجده ایرانی در رسانه‌های عربستانی:

وزارت خارجه چه زمانی واکنش نشان خواهد داد؟! 

خبر اعدام هجده ایرانی در زندان «دمام» عربستان، در حالی از خبرنگار عربستانی مهر تأیید می‌خورد که وزارت خارجه کشورمان، همچنان در گرفتن وقت دیدار با زندانیان هم درمانده است! واقعه‌ای تلخ که مورد تأیید دیگر ایرانیان زندانی در آن دیار نیز هست، ولی گویا از دید مسئولان، هنگامی رسمیت خواهد یافت که لابد در یک نامه در سربرگ رسمی خطاب به ایشان اعلام شود؛ فارغ از اینکه پیگیری سریع اخبار منتشره، ممکن است به حفظ جان برخی شهروندان کشورمان منجر شود!

می‌گوید در این چند سال که زندانی هستیم، از ترس مرگ همه قوانین و دستاویزهای نجات را خوانده و همه راهکار‌ها را آزموده‌ایم؛ اما گویا قرار است قربانی نیت‌های سیاسی عربستانی‌ها شویم؛ مگر می‌شود حتی اگر جانی هم باشیم، اجازه دیدارمان را به مسئولان سفارت هم ندهند؟!

به گزارش «تابناک»، روزهای آغازین خرداد ماه، خبر اعدام (بخوانید گردن زدن!) ده ایرانی دیگر در زندان دمام عربستان، موج اعتراضات نسبت به روند محاکمه اتباع کشورمان در سرزمین‌های بیگانه را دوباره به جریان انداخت تا شمار ایرانی‌های اعدام شده سال 91 در عربستان به هجده رسیده و نگرانی‌ها برای سایر زندانیان ایرانی در این کشور به اوج برسد.

ماجرایی تلخ که ابتدا و با اعلام خبر گردن زدن هشت هموطنمان در اواخر فروردین ماه به شدت از سوی وزارت خارجه کشورمان تکذیب شد، چراکه مقامات بر توقف حکم صادره در دادگاه آن سوی خلیج فارس تأکید داشتند، در حالی که هیچ توضیحی برای پیگیری‌های آتی ماجرا و حتی دستیابی به نخستین حق کشورمان مبنی بر دیدار با زندانیان بنا بر کنوانسیون 1963 وین داده نشد تا همچنان سایه ترس بر سر ایرانیان دربند «زندان دمام» و خانواده‌شان گسترده بماند.

این در حالی است که با اعلام خبر ده ایرانی دیگر، حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه، ضمن گلایه به انتشار خبر این واقعه در «تابناک»، از تماس‌های پیاپی وزیر خارجه با همتای عربستانی و نامه‌نگاری با سفیر این کشور سخن به میان آورده بود و هر گونه موضع‌گیری را بسته به اعلام رسمی خبر از جانب مقامات عربستانی دانسته بود؛ در حالی که بر خلاف بار نخست، از تکذیب خبر خودداری کرده بود.

بدین ترتیب، دامنه اخبار مرتبط با این اعدام به جایی رسیده است که «سلطان الجوفی» خبرنگار و یادداشت نویس سر‌شناس سعودی، روز گذشته در صفحه شخصی خود در سایت اجتماعی تویتر، در مطلبی اعتراف کرد که هجده ایرانی، به تازگی در عربستان سعودی اعدام شده‌اند.
وی در تیتر این مطلب خود چنین نوشت: «بحمد الله با گردن زدن و اعدام هجده ایرانی در زندان دمام، حکم خداوند اجرا شد».

او در ادامه این مطلب می‌نویسد: «جناب قاضی حکم اجرای اعدام هجده ایرانی توسط وزارت کشور [سعودی] را صادر کرد. آنان در حالی بازداشت شدند که چندین تن مواد مخدر «هروئین و حشیش» با خود همراه داشتند و تلاش می‌کردند آن را با لنج وارد عربستان کنند. آن‌ها برای این کار با باندهای مسلح نیز هماهنگ شده بودند و تلاش داشتند تا از راه سواحل شرق عربستان، وارد خاک سعودی شوند. بدین ترتیب، جناب قاضی دستور اجرای حکم گردن زدن آنان در دوره زمانی گوناگون را صادر کرد».

این نویسنده سعودی می‌افزاید: «این ایرانیان بازداشت شده به دست نیروهای امنیتی سعودی، اعتراف کردند که از ایران آمده‌اند. از‌‌‌ همان لحظه نخست بازداشت آنان، ایران تحرکات و فشارهای خود برای آزادی آنان را آغاز کرده است تا جایی که سفر «حیدر مصلحی»، وزیر اطلاعات ایران به عربستان آمد و در تاریخ سیزدهم دسامبر، دیدار وی با شاهزاده «نایف بن عبدالعزیز» نیز در همین راستا بود که البته با مخالفت مقامات سعودی در لغو اجرای حکم خدا روبه‌رو شد».


سلطان الجوفی در حاشیه مطلبش تصاویری منتشر کرد که نشان می‌دهد، نیروهای امنیتی سعودی یک لنج پر از مواد مخدر را کشف و ضبط کرده‌اند؛ تصاویری که به گواه زندانیان ایرانی، مربوط به لنج آن‌ها نیست و شاید در جای دیگری تهیه شده باشد؛ بماند که هیچ نشانه‌ای مبنی بر ایرانی بودن لنج در تصاویر به چشم نمی‌خورد!


الجوفی در ادامه یادداشتش، پا را از ادعاهای اثبات نشده پیشین فرا‌تر گذاشته و می‌نویسد: «خطرناک‌ترین اعتراف این قاچاقچیان این بوده که اعلام کردند، مقامات بلندپایه حکومت ایران و از جمله برخی فرماندهان سپاه پاسداران پشت قضیه بوده‌اند! از همین روی، ایران تلاش می‌کرد با تحریک برخی افراد تروریست مانند [شیخ] نمر النمر که سردمدار باندهای قاچاق هستند، بر عربستان فشار بیاورد تا این ایرانیان زندانی را آزاد کند».

ادعاهای دشمنانه‌ای از این دست، در حالی بیان می‌شود که به گواه زندانیان دربند، دادگاه رسیدگی کننده به این پرونده، در حضور مسئولان سفارت کشورمان نه تنها مستندی برای اتهامات وارد شده نداشته، بلکه به دلایل متعدد، از جمله توقیف لنج ایرانی در آبهای بین‌المللی (محدوده هفتاد مایلی ساحل عربستان) به گواه مرزبانان سعودی، متهمان را تبرئه کرده است، در حالی که نویسنده سعودی، موضوعی تا این اندازه بدیهی را ـ که می‌توان مبتنی بر اسناد درباره آن به بحث نشست ـ در راستای تحریک گروه‌های فعالان لیبرال و اصلاح طلب در عربستان دانسته و حتی تحرکات شیعیان در شرق عربستان را هدف چند ایرانی دستگیر شده خواند که البته به قاچاق مواد مخدر متهم شده‌اند!

بدین ترتیب، شاید یادداشت الجوفی، بهترین مؤید مظلومیت زندانیان ایرانی در عربستان باشد؛ جایی که یکی از ایشان به خبرنگار «تابناک» می‌گوید: ما قربانی بازی سیاسی عربستانی‌ها برای فشار بر ایران شده‌ایم، چرا که اگر ما جرمی مرتکب شده بودیم، نه تنها مستندات را در دادگاه لحاظ می‌کردند، بلکه مانعی برای دیدار با ما نمی‌گذاشتند. شش سال است در دمام زندانی هستیم و در این مدت از ترس هر روزه اعدام شدن، همه قوانین حقوقی عربستان و حتی عرف بین‌المللی را خوانده‌ایم تا شاید مفر نجاتی بیابیم، در حالی که حتی نمی‌گذارند تا به مقامات سفارت کشورمان دسترسی داشته باشیم و البته مسئولان کشورمان هم تلاشی برای رفع این محدودیت غیرقانونی نشان نمی‌دهند.

این در حالی است که جزییات اعدام هجده ایرانی در دو نوبت ـ یک بار هشت تن و بار دیگر ده تن ـ نیز از دید نویسنده عربستانی دور نمانده و وی با تأکید بر این موضوع، اعدام ایرانیان متهم به قاچاق مخدر را (به نوع اتهام دقت کنید) در راستای مقابله با طرح ترور دیپلمات‌های سعودی دانسته تا سرگشتگی‌اش از ماجرا را نیز به نمایش بگذارد!

اکنون این پرسش مطرح است که در صورت درست بودن ادعای این نویسنده سعودی، دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از وقوع چنین رویدادی، چه کاری انجام داده؟!
اصلا ـ هرچند بر مبنای خبرهای منتشره و موضوعات مطرح از سوی الجوفی، واقعا دشوار است ـ مبنا را بر تکذیب خبر از بیخ و بن بگذارید؛ چه ایرادی دارد که چگونگی روند توقف حکم صادره و اقدامات آتی‌تان را برای مردم بازگو کنید؟

آیا مطالب الجوفی نمی‌تواند دستمایه پیگیری حقوقی را فراهم کند یا هنوز هم باید منتظر اعلام رسمی (!) مقامات سعودی بمانیم؛ هر چند هم که دیر شود و هر چقدر که کار از کار بگذرد؟!

تابناک عربی - کاتب سعودی: تم اعدام 18 ایرانی فی سجن دمام !

و باز در این مورد:

با اعلام رسمی ماجرای اعدام هجده زندانی تبعه کشورمان در عربستان، تناقضاتی در سخنان طرف سعودی دیده شد که نشان می‌دهد، انگیزه نخست عربستانی‌ها از این کارشان، تنها اعمال فشار سیاسی بر کشورمان است، نه چیز دیگری.

bjhhj

به گزارش «تابناک»، اعدام دسته جمعی ایرانیان دربند زندان دمام عربستان، به تازگی و در حالی از سوی مقامات سعودی اعلام رسمی شده که ایرادات محتوایی و شکلی بسیاری به نحوه محاکمه ایشان وجود دارد و مواردی بسیار بدیهی مانند حضور مترجم در کنار محاکمه شوندگان نیز رعایت نشده است؛ چه رسد به داشتن وکیل یا حق دسترسی کنسولی و ...!

این در حالی است که مسئولان وزارت خارجه کشورمان، مبنای کارهایشان را بر رویکردهای رسمی طرف مقابل گذارده و البته در مواردی که اخبار نگران کننده به گوش می‌رسد، با کارهای قانونی، در صدد رفع شبهات گام برمی‌دارند تا منجر به نامه‌نگاری‌های بین طرفین شود که می‌تواند حکم سند داشته باشد؛ بدین ترتیب، اعلام رسمی طرف سعودی موقعیتی خاص فرا رویمان می‌گذارد که شاید بتوان با توجه به آن به پیام سیاسی عربستانی‌ها پی ببریم.

شنیده‌ها حاکی است که در نامه‌نگاری‌های رسمی عربستانی‌ها با وزارت خارجه کشورمان درباره وضعیت زندانیان ایرانی دربند آن کشور، در رابطه با اعدام‌های انجام گرفته، تناقضی آشکار به چشم می‌خورد تا جایی که مسئولان کشورمان را در موقعیت دشواری قرار داده است؛ به این صورت که ظاهرا به تازگی نامه‌ای از طرف سعودی دریافت کرده‌ایم که شمار زندانیان ایرانی را سی تن خوانده ـ 25 ایرانی دستگیر شده در شش سال پیش که البته هجده نفرشان دیگر زنده نیستند و پنج ایرانی دیگر که به تازگی دستگیر شده‌اند و البته مراحل محاکمه‌شان در حال پیگیری است ـ در حالی که با رسمیت یافتن خبر اعدام هجده ایرانی، این نامه رسمی که ظاهرا به امضای سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان رسیده است، دروغی بیش نخواهد بود!

اینجاست که ماهیت کار عربستانی‌ها بیش از پیش روشن و حدس و گمان ایرانیان دربند نیز به نوعی تأیید خواهد شد؛ آنجا که یکی از ایشان در گفت‌و‌گوی تلفنی با خبرنگار ما از گروگان‌گیری سیاسی عربستانی‌ها برای معاوضه با اتباع زندانی‌اش در ایرانی می‌گفت و اجرای حکم صادره در سال‌ها پیش را نشانه‌ای بر محقق نشدن هدف سعودی‌ها تعبیر می‌کرد.

این در حالی است که ظاهرا دروغگویی وزیر خارجه عربستان در این اندازه هم نمانده و شنیده‌ها، حاکی از تناقض‌های دیگر ـ هم در نامه‌های رسیده به سفارت کشورمان در آن کشور و همچنین نامه فرستاده شده به وزارت خارجه کشورمان ـ است که چون در کانال نامه‌نگاری‌های رسمی دو کشور رخ داده، هم می‌تواند مستقیم بار حقوقی برای سعودی‌ها داشته باشد و هم غیر مستقیم روشنگر جنایت ایشان در اعدام هجده تن از هموطنانمان باشد، چرا که اگر محاکمه ایشان عادلانه و بدون شایبه برگزار شده باشد، چه ضرورتی بر پنهان‌ کردن ماجرا به مدت طولانی (از 27 فروردین تا 22 خرداد) و البته دروغگویی رسمی مقامات این کشور است؟

سردرگمی سعودی‌ها در این ماجرا که نمونه‌هایش در مکاتبات انجام گرفته نیز به چشم می‌خورد، در تحویل ندادن اجساد قربانیان به خانواده ایشان و یا سفارت کشورمان هم به چشم می‌خورد و گویا، این دست کارشکنی‌های غیر قانونی و مخالف با قوانین و عرف جهانی، تنها از این روی رخ می‌دهد که دست مقامات کشورمان را برای اقدامات پیشگیرانه (درباره دیگر ایرانیان دربند دمام) بسته و مانع از شکل‌گیری واکنش تند علیه ایشان شود، چرا که سعودی‌ها با اقدامات اخیرشان ثابت کرده‌اند که خود را مقید به عرف و قوانین بین‌الملل و حتی شرط اساسی صداقت در گفتار نمی‌دانند.

یادآوری سخنان یکی دیگر از زندانیان دمام نیز بد نیست که می‌گفت: هنگامی که هشت هموطنمان را برای اعدام بردند، موضوع را سریع به فارت اطلاع دادیم و گویا وزیر کشورمان با سعود الفیصل تماس تلفنی برقرار کرد و کمی بعد به ما خبر دادند که دوستانمان را به انفرادی برده‌اند و اعدام متوقف شده است تا اینکه پیش از ظهر دوباره ایشان را به محوطه برده و گردن زدند!


بدین ترتیب ظاهرا ابعاد ماجرا در عربستان نیز گسترده‌تر از آن است که به نظر می‌رسید و تغییرات آنی موضع طرف سعودی، تنها برگرفته از دو صدایی در مقامات این کشور است تا جایی که‌ گاه این دو صدایی در نامه رسمی نیز به چشم می‌خورد تا دروغ وزیر خارجه عربستان، رنگ افتضاح به خود بگیرد!

البته این وظیفه مسئولان داخلی است که این دروغ خونبار را پیگیری و با میان کشیدن سازمان‌های جهانی به ماجرا، عربستانی‌ها را در چنان تنگنایی گذارند که منجر به محکومیت ایشان شده و مانع از گردن کشی دیگر کشور‌ها در رویارویی با کشورمان با استفاده از ابزار زندانیان شود.

این در حالی است که به ظاهر کانال‌های رسمی وزارت خارجه نیز با تناقض‌گویی‌ها و دروغ مقامات سعودی به کل خدشه‌دار شده و به نظر می‌رسد، جا داشته باشد که نهادهای دیگر همچون مجلس هم به ماجرا ورود کنند؛ نمایندگانی که در حوزه سیاست خارجی یا امنیت ملی فعالیت دارند، ولی ظاهرا هنوز نسبت به اعدام غیر قانونی هجده هم‌وطنمان سکوت کرده‌اند و چه بسا این ماجرا به گوششان نرسیده باشد!

شاید بد نباشد، قوه قضائیه کشورمان هم به یاری وزارت خارجه شتافته تا از یک سو ماجرای دروغ وزیر عربستانی را تبدیل به یک پرونده قضایی برای وی در مجامع جزایی بین‌الملل کرده و از سوی دیگر، با طرح پرونده در شورای حقوق بشر، بر محاکمه نا‌عادلانه و محروم از حداقل‌های قانونی اتباع کشورمان صحه بگذارد تا پاسخمان به بی‌حرمتی انجام گرفته، بسیار گسترده‌تر از سطح وزارت خارجه منتشر شود.

و چه بسا بد نباشد که بی‌حرمتی همراه با دروغ مقامات سعودی در نشست سرا قوا، بحث و بررسی شود تا منجر به نتیجه‌ای قاطع و پاسخی شایسته به گستاخی مقامات کشوری شود که برای اعمال فشار سیاسی بر کشورمان حاضرند، زندانیانی را گردن بزنند که نه تنها بدون حضور مترجم، وکیل و یا نماینده کنسولی به محاکمه رسیده‌اند، بلکه با مستندات خودشان نیز جرمشان ثابت نشده و همین موجب می‌شد که وزیر خارجه‌شان در توجیه کار انجام شده، به دروغ رسمی متوصل شود.

گفتنی است، «تابناک» مستنداتی از ابعاد دیگر این پرونده و شائبه‌های سیاسی‌کاری سعودی‌ها در دست دارد که به زودی منتشر خواهد کرد.

منبع: تابناک


[ جمعه 91/3/26 ] [ 1:41 صبح ] [ علی آلیانی ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

لینک دوستان
برچسب‌ ها
امکانات وب
ایران رمان